Een schat aan inspiratie en reiservaringen, voor moeders door moeders.
TOP
Bali, Hotspots, Inspiration

“Canggu: wat een ontdekking was dat!”

Canggu
Dit jaar zijn we voor het eerst naar Canggu geweest. Wat een ontdekking was dat. Canggu is een surfersplaatsje in het westen van Bali, zo’n 15 minuten rijden van Seminyak. Het is eigenlijk meer een gebied dat uit kleine plaatsjes met eigen stranden bestaat. Een groot pluspunt: het is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het wordt ook vaak een ‘hipsterplaatsje’ genoemd en het straatbeeld bestaat vooral uit mooie boetiekjes, bikinishops, hippe eettentjes en heel veel scooters met een surfplank aan de zijkant. Er hangt een heerlijke, relaxte sfeer en dat is dan ook de reden dat veel expats zich hier bevinden en surfers die voor langere tijd op Bali verblijven.

Kawung Villa
Wij verbleven in Canggu in Kawung Villa. Kawung Villa ligt in een zijstraat van de hoofdstraat Jalan Pantai Batu Bolong. Het is op loopafstand van het strand, de leuke winkeltjes en de eettentjes. De villa zag er prachtig uit met drie grote slaapkamers en badkamers, goede wifi en een mooie woonkamer. Het zwembad zit direct aan de woonkamer en één slaapkamer, dus met kinderen zonder zwemdiploma is het wel uitkijken. Ook was de tuin erg klein en weinig ruimte voor een goede ligstoel. Maar… de locatie was perfect, de mensen heel vriendelijk en alles was erg nieuw!


Relaxen

In Canggu moet je vooral relaxen. Geniet van de prachtige zonsondergangen op het strand terwijl je met een drankje op een zitzak zit. Heb je oudere kinderen, neem dan vooral surflessen, want daar staan de stranden hier bekend om. En waar wij vooral heel erg naar uit keken elke ochtend waren de heerlijke ontbijtjes die je in de vele tentjes kunt vinden. Gezonde smoothies, juices, granola, je vindt het hier allemaal!

De stranden van Canggu
Verwacht geen mooi witte zandstranden, want de stranden bij Canggu zijn zwart. Je vindt hier nog van die authentieke strandtentjes gemaakt van steigerhout, heel veel honden die los lopen en zitzakken op het strand waar je een drankje kunt drinken. De golven zijn ontzettend hoog, dus onbezorgd zwemmen met kleine kinderen zit er niet in. Maar de relaxte sfeer maakt alles goed. Onze kinderen vermaakten zich prima op het strand en konden uren over de golven springen. En als ze het even beu waren, dan haalden ze een maiskolf ergens bij een mannetje. Waren ze ook wel even zoet mee. Wij gingen vooral naar de stranden Batu Bolong en Echo Beach. Uren konden we naar de surfers kijken, van beginners tot gevorderden. Lessen volgen is makkelijk hier, want om de twintig meter vind je wel een surfschool.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.