Er zijn zo veel handige reisapps, maar welke moet je nu echt downloaden? Ik heb een overzicht gemaakt van 15 handige reisapps. Voor ieder wat wils en voor verschillende type reizigers. Betaald en gratis te downloaden apps. Doe er je voordeel mee!
- Voor de ‘ik-wil-alles-vastleggen-voor-later-reiziger’
Polarsteps
Vind je het bijhouden van een reisblog net iets te ver gaan, dan is Polarsteps een goede optie. Terwijl je reist, traceert deze app waar je bent, het kost geen internet en weinig energie. Je creëert makkelijk een tijdlijn en je kunt tekst en beelden toevoegen. Mensen thuis kunnen hierdoor jouw reis makkelijk volgen. Je hebt ook de mogelijkheid om van je reis een fotoboek te maken via deze app. Met Polarsteps kun je ook andere reizigers volgen of inspiratie opdoen. En een groot pluspunt van deze app: vrijwel alles gebeurt offline. Polarsteps synchroniseert automatisch wanneer je online bent.
Journi
De app Journi heeft een strak design waarbij foto’s centraal staan. In deze app kun je verschillende ‘borden’ maken die staan voor een bepaalde reis of gebeurtenis. Aan dit bord kun je verschillende foto’s toevoegen, maar bijvoorbeeld ook vluchtinformatie, het weer en grappige stickers. Je kunt ervoor kiezen om de borden te delen met andere mensen of om ze voor jezelf te houden. Ook kun je een verhaal schrijven bij elke foto of over de reis in het algemeen. Een groot pluspunt van Journi is dat je met verschillende mensen samen aan één bord kunt werken. Wanneer je met je familie of vrienden op reis gaat, kun je een bord maken waar iedereen zijn eigen verhaal en foto’s kan delen. Leuk om als gezin te doen!
Been
Weer terug in Nederland? Vink dan het land af waar je bent geweest in de app Been. Het is een simpele reisapp die bijhoudt welke landen in de wereld je hebt bezocht. Lekker swipen over de wereldbol om te zien hoeveel procent van de wereld je hebt gezien of nog moet gaan zien. Grote kans dat je meteen weer een nieuw reisje wilt boeken.
2. Voor de ‘ik-wil-echt-de-cultuur-leren-kennen-reiziger’
Resirest
Wil je echt de cultuur van een land leren kennen en met de lokale bevolking in contact komen? Dan is de ResiRest app een goede uitkomst. Eten verbindt is het motto van deze app. ResiRest vormt een brug tussen reizigers en lokale families. Reizigers hebben een authentieke ervaring en de lokale families verdienen hierdoor wat extra bij zonder enorme investeringen te doen. Via de app of website vinden reizigers in een paar kliks de dichtstbijzijnde thuiskok en kunnen een huislunch of diner boeken in bijvoorbeeld Ecuador, Laos of Oeganda. Ik vind hem leuk!
iDiscover
Waar iedereen rechts gaat, wil jij als reiziger natuurlijk links. Maar het wordt steeds lastiger om echte authentieke en karakteristieke plekjes te vinden in een grote stad. En dat zijn nou net de plekken waar je wilt komen. Hier vind je het echte en chaotische leven van de locals en vind je de beste streetfood kramen van de stad. Met de app iDdiscover krijg je inspiratie voor deze leuke plekken, want ze zijn er nog wel. De app richt zich (nog) alleen op Azië. Locals voorzien je van een route naar de leukste wijken en geven inside tips voor leuke plekjes. De opbrengsten van jouw in-app purchase komen ook weer terecht bij diezelfde locals. Hoe commercieel het is of gaat worden, weet ik niet, maar het geeft in ieder geval weer wat extra inspiratie.
Spotted by locals
Nog een app waarbij je inspiratie vindt voor een authentieke ervaring van een stad die je niet in een standaard reisgids zult vinden. De oprichters van Spotted by locals kiezen de locals (spotters genoemd, hoe leuk) zelf en ontmoeten ze ook persoonlijk in hun stad. De spotters delen hun inside tips en favoriete spots en houden deze ook up-to-date. Inmiddels zitten en meer dan 66 steden in de app.
3. Voor de ‘reiziger-met-kinderen’
Yuggler
In de app Yuggler vind je kindvriendelijke activiteiten over de hele wereld. Handig is dat je gebruik kunt maken van verschillende categorieën om de juiste activiteit te vinden en ook de leeftijden van je kids kunt selecteren. Een vergelijkbare app is Winnie, maar deze heeft alleen nog activiteiten voor Amerika beschikbaar.
Jetlag Rooster
Verre reizen met kinderen zijn leuk, maar als ze om 3.00 uur ’s nachts wakker worden en naar het strand willen, dan is het minder. Een jetlag is niet te voorkomen, maar met de app Jetlag Rooster krijg je wat handvatten om ermee om te gaan. Je vult de vertrek- en aankomsttijden van de vlucht in, je slaappatroon en de app maakt direct een planning aan om jou of je kids een jetlag zo veel mogelijk te besparen en je aan te passen aan het ritme van je bestemming.
Flush toilet finder
Iedereen kent het wel ‘Mam, ik moet naar de wc’. Dan kan de Flush toilet finder reisapp goed van pas komen. Hiermee vind je de dichtstbijzijnde openbare toilet voor je. In de app zijn wereldwijd al meer dan 190.000 openbare toiletten opgenomen. Je moet er maar op komen en het kan zeker handig zijn.
Wiffinity
Tijdens elke vakantie hoor ik de vraag weer: ‘Mam, wat is de wificode’. De app Wiffinity geeft een groot overzicht van alle openbare Wifi-netwerken in de buurt inclusief hun wachtwoorden. Hoe handig is dat!
Anti Mosquito – Sonic Repeller
Waar ik nooit wordt gestoken door een mug, hebben mijn kinderen hier wel last van. Heb je geen klamboe bij je, dan kan de app Anti Mosquito uitkomst bieden. De app kan drie verschillende hoge tonen afspelen, die mensen niet kunnen horen, maar muggen wel.
4. Voor de ‘Ik-wil-relaxen-op-het-vliegveld’
LoungeBuddy
Altijd al willen relaxen in de business lounge van een vliegveld? Ook als je geen Elite-member bij één van de grotere luchtvaartmaatschappijen bent, kun je relaxen in een lounge. Al zul je er wel voor moeten betalen en veelal in een onafhankelijke lounge terechtkomen. De app LoungeBuddy brengt in kaart waar je terecht kunt, rustig kunt zitten, onbeperkt eten en drinken en zelfs even douchen. Super fijn en vooral met kids vaak een uitkomst.
Flio
De app Flio geeft je alle informatie over het vliegveld waar je op reist. Denk aan een pinautomaat, apotheek, oplaadpunt voor telefoons of laptops, douches of bijvoorbeeld speelplekken voor kinderen of informatie over kunst op een vliegveld. Daarnaast geeft de app ook kortingsvoucher van bepaalde restaurants of cafés.
GateGuru
Ook GateGuru richt zich op informatie over luchthavens. In deze app vind je plattegronden, weersinformatie, voorzieningen en tips van medereizigers. GateGuru staat vooral bekend om informatie over de beste bars, restaurants en winkels op een vliegveld met daarbij de reviewervaring en -waardering van klanten. Het is dan ook niet voor niks overgenomen door TripAdvisor. Daarnaast geeft het ook updates over je vlucht door push notificaties, zodat je direct op de hoogte bent van eventuele vertragingen of gatewijzigingen.
TripIt
Ga je een rondreis maken en zie je bijna door de bomen het bos niet meer met al je reserveringen en ticketnummers, dan is de app TripIt een uitkomt. Elke reservering die je maakt – voor hotel, vlucht, trein of bus – bewaar je in deze app. TripIt maakt er een handig overzicht van met reisschema en alle bijbehorende reserveringen inclusief routebeschrijvingen.
Heb je aanvullingen? Laat het weten!